Julianahoeve is een Holland Topcamping

Erop uit!

De leukste tips om de omgeving van Renesse te ontdekken!

Renesse is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van Zeeuwse steden, maar ook om vele andere plaatsen en activiteiten te ontdekken.

Historische steden

Zierikzee
Met meer dan 500 monumenten staat Zierikzee in de nationale top 10 van monumentensteden. Je vindt hier geen grote winkelketens, maar bijzondere winkeltjes en volop terrasjes en restaurantjes. Een aanrader! 

Middelburg
Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en volop winkels om te shoppen. Houd je van een grote weekmarkt? Ga dan op donderdag naar Middelburg en combineer het met een bezoek aan het Zeeuws Museum.

Veere
Eens een machtige handelsstad. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van vroeger. Op zondag zijn de winkels geopend.

Domburg
In de oudste kustplaats van Zeeland vind je een gezellig centrum met genoeg restaurants en leuke winkels. De winkels en boetiekjes zijn het gehele jaar geopend. Een gezonde lucht met een bijzonder licht zorgt ervoor dat vele kunstenaars zich hier gevestigd hebben.

Zeeuwse dorpjes
Zin in een fietsroute op het eiland? Bezoek dan authentieke ringdorpjes als Noordwelle en Dreischor. En vergeet niet een bezoek te brengen aan Schuddebeurs met haar prachtige buitenhuizen uit de 18e eeuw. Heel bijzonder.

 

Nationaal Park Oosterschelde

Schouwen-Duiveland grenst aan één van de grootste Nationale parken van Nederland!

Nationaal Park Oosterschelde is een uniek en dynamisch natuurgebied. Duizenden vogels vinden hier ruimte om te eten, te rusten en te broeden. Bijzondere planten en dieren hebben onder water, op de dijken en in de aangrenzende gebieden een plekje gevonden. En wie kent niet de Zeeuwse mosselen, oesters en kreeften?

Een bezoek aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk mag ook zeker niet ontbreken. Hier kun je bijna voelen wat de bewoners van Schouwen-Duiveland meegemaakt hebben tijdens de Watersnood van 1953.

Gastvrouwen van de Oosterschelde...
Hebben jullie nog vragen? Onze receptiemedewerkers zijn ‘gastvrouw van de Oosterschelde’. Zij weten alles! Er is veel te zien en er wordt veel georganiseerd. Wat denk je van ‘snorkelen voor kids’ of ‘kajakken op de Oosterschelde’? Of een natuurvaartocht waar je zeehonden en bruinvissen kunt spotten? Kom gerust langs!


Foto's: NP Oosterschelde; M. Vestjens & A. Frijsinger 

Wil je meer weten?
Ons team staat voor je klaar

Neem contact met ons op