Winterklaar

Als de winter er weer aankomt en jullie niet meer in de caravan verblijven zorg er dan voor dat de caravan klaar is voor de winter.

Het water in de waterputten wordt niet door ons afgesloten. Tijdens het laatste bezoek aan de camping dien je ervoor te zorgen dat de waterleiding afgesloten wordt en het leidingensysteem vorstvrij wordt achtergelaten.

De leidingen, de geiser en het toilet dienen ontlucht te worden om bevriezing te voorkomen. De hoofdkraan van het water moet dichtgezet worden en de aftapkraan open (ontluchting). Zowel in de waterput als onder de caravan. Vergeet niet om na het ontluchten de aftapkraantjes weer dicht te draaien! Kranen nooit vastzetten/vastbinden of kranen demonteren en meenemen. Dit is om beschadiging van onze materialen te voorkomen. Het is ook niet toegestaan om in de waterput te gaan staan, want dan trap je de leidingen eronder kapot.

Extra Tip: doe antivries in de sifon en toiletpot en denk ook aan de CV installatie.

Je kunt deze werkzaamheden zelf uitvoeren of een professioneel monteur inschakelen: 

Quality Time 06-30005715        06-10001651
Ooms Installaties 0111481227
Noldus Burgh-Haamstede      0111852870  


Wanneer jullie in de wintermaanden wel gebruik willen maken van de caravan, houdt er dan rekening mee dat de leidingen niet tegen strenge vorst bestand zijn en dan alsnog ontlucht moeten worden. Beter is om de leidingen dan te isoleren of te verwarmen.

Wij adviseren jullie om partytenten, schotelantennes en schuttingen welke te dicht bij de beplanting staan en/of niet stevig verankerd zijn, voor de winter te verwijderen. Let er ook op dat andere losse zaken in de tuin opgeborgen worden. Het spreekt natuurlijk voor zich, dat in de winterperiode alle waardevolle spullen beter thuis opgeslagen kunnen worden.

Hebben jullie een internetmodem, neem deze mee naar huis en bewaar deze op kamertemperatuur en zorg dat deze vochtvrij blijft.

Het sanitair gebouw op park Waterhoen blijft in de wintermaanden geopend, zowel de douches als de toiletten. Water tappen is mogelijk bij het afwasgedeelte. Hier is het comfortabel en warm, zolang de deuren dicht gehouden worden… (wij rekenen hierbij op jullie medewerking!)


Tip: laat een reservesleutel achter bij de receptie, zodat wij bij calamiteiten toegang tot jullie caravan hebben.