Veel mensen maken in het dagelijks leven al veel gebruik van gezichtsherkenning, bijvoorbeeld om je iPhone te ontgrendelen. De toegang tot Juultje's Zwemparadijs werkt ook met deze zogenaamde biometrische software. Hieronder leggen we je graag uit wat het is en hoe het eigelijk werkt.

Foto uploaden.jpg

Hoe werkt het?

Bij gezichtsherkenning meet een computerprogramma de punten van een gezicht aan de hand van een foto. Als deze overeenkomen met eerder opgeslagen kenmerken, wordt het gezicht herkend. Een uniek versleuteld profiel wordt gemaakt door deze punten om te zetten naar een versleutelde code. Deze code is niet herleidbaar naar een echt gezicht en wordt veilig opgeslagen in een digitale kluis in Nederland met strenge beveiliging en hoge encryptie.

Goed om te weten: De (streng beveiligde) data wordt één dag na vertrek automatisch verwijderd. Ook behouden onze gasten ten alle tijden het recht om de toestemming voor de gezichtsherkenning in te trekken.

Indra gezichtsherkenning.jpg

Data en systeem

We werken voor gezichtsherkenning met onze leverancier Easysecure, specialist op het gebied van toegangscontrole en ISO 27001 en Data Pro gecertificeerd. Easysecure werkt met de software van IdentySoft, dat wordt gehost in de datacenters van Cyso. Cyso is zowel ISO 20000, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. De IdentySoft servers zijn verdeeld over 3 geografisch gescheiden tier4 datacenters in Nederland. Meer over Privacy & Security.

Wens je geen gebruik te willen maken van gezichtsherkenning, kom dan even langs bij de receptie!