Musea in Renesse

In Renesse vind je Blikmuseum De Blikvanger. Het museum heeft een verzameling van ruim vierduizend blikken. Het oudste blik komt uit 1840. Een hele bijzondere verzameling en de moeite waard om te bekijken.

In de buurt van Renesse, in Ouwerkerk, vind je het Watersnoodmuseum. Hier wordt een beeld geschetst van de overstromingen in 1953. In het museum is er aandacht voor alle aspecten van de ramp. De mensen die omkwamen, de oorzaak, de wederopbouw en de toekomst.

Ook in de buurt van Renesse vind je Deltapark Neeltje Jans. Dit is een museum, attractiepark en natuurgebied in 1. Bekijk de Deltawerken en leer over het belang van dit bouwwerk. Leef je uit in de waterspeelplaats en het aquapark, Bekijk de zeehondenshow en maak een rondvaart op een boot.

Brouwersdam surfen.jpg

Sportief bezig in Renesse

Ben je meer van de sportieve activiteiten? Ook dan is er in Renesse genoeg te doen:

  • Bowlen: ga bowlen in het Bowlingcentrum Renesse. Je vindt het centrum midden in Renesse. Naast bowlen kan je hier ook snookeren of poolen. Ideaal voor een regenachtige dag of een gezellige avond uit.
  • Duiken: om te duiken hoef je niet helemaal naar een caribisch gebied. Ook in Nederland kan je prima een duik maken. Zo ook in Renesse. In de Grevelingen, de Oosterschelde of in het zwembad zijn er mogelijkheden om te duiken. Neem eens een kijkje bij Duikcentrum De Witte Boulevard.
  • Windsurfen: door de ligging aan het water en de vaak aanwezige wind is Renesse een goede plek om te gaan windsurfen. Het Grevelingenmeer is bijvoorbeeld een mooie plek om op de plank te stappen. Huur je materiaal of neem het zelf mee.

Met de kinderen

Stap met de kinderen in het Boemeltreintje in Renesse en maak een rustige rondgang door het Zeeuwse land. De trein rijdt op autobanden en dat maakt voor een comfortabele rit. Ontdek de natuur tussen Port Zélande en het Noordzeestrand.

Een andere leuke activiteit in Renesse met kinderen is de arcadehal Funhouse Renesse. Deze indoor kermis heeft alle bekende spellen. Van flipperkasten tot schuifautomaten. Hier kan je je zeker een paar uur vermaken.

Met al deze activiteiten in Renesse hoef je je geen moment te vervelen tijdens je verblijf op Camping & Beachresort Julianahoeve. Boek je verblijf en geniet.

Kamperen          Accomodaties