Algemene vragen over de stage (3 )

Krijg ik een stagevergoeding?

Ja, je krijgt een stagevergoeding. Je ontvangt €100,00 bruto per week. Dit kan soms iets afwijken. Kijk op het contract voor de specifieke afspraken die met jou worden gemaakt. Voor de huisvesting worden geen kosten in rekening gebracht. Reiskosten worden wanneer je intern verblijft niet vergoed. Je ontvangt je stagevergoeding aan het einde van je stageperiode.

Kan ik ook voor jullie komen werken?

Ja dit kan zeker! Wij zijn altijd op zoek naar personeel. Wij hebben keuze uit verschillende functies binnen entertainment maar ook voor onze horeca zijn we altijd op zoek naar gastvrije toppers! De horeca is bij ons een extern bedrijf. Je kunt direct contact opnemen via horeca@julianahoeve.nl.Voor overige functies kijk je op onze werken bij pagina of stuur een open sollicitatie naar info@julianahoeve.nl.

Ik twijfel of ik wil solliciteren...

We snappen dat je wellicht twijfels hebt. We zijn een grote camping, met in het topseizoen wel 5.000 gasten. Je gaat veel meemaken tijdens jouw stage, het is één groot avontuur. Ondanks dat we je zullen helpen en begeleiden, zul je soms echt wel even moeten slikken. We helpen je graag met je keuze! Twijfelen heeft niks met motivatie te maken, sterker nog, je neemt dan een weloverwogen keuze. Onder ieder type stage vind je in een filmpje de ervaringen van oud stagiares, hiermee krijg je een goed inzicht in hoe een stage bij onze camping is. 

Solliciteren (6 )

Wat is de sollicitatieprocedure?

Via deze link kun je solliciteren. Na ontvangst van je sollicitatieformulier zijn er 4 opties, rood, oranje, geel en groen. Hieronder staat uitgelegd wat dit inhoudt:

Vanaf 10 januari nemen wij alle sollicitaties in behandeling. Mocht je voor deze tijd solliciteren kan het zijn dat je wat langer moet wachten totdat je antwoord hebt. 
Na ontvangst van je sollicitatieformulier zijn er 4 opties, we werken volgens een stoplicht systeem:

Rood
Je bent geen match met ons, je kunt altijd via stage@julianahoeve.nl opvragen wat de reden hiervan is. Vaak heeft dit te maken met beschikbaarheid óf een onvolledige sollicitatie. Laat dit niet je zelfvertrouwen beïnvloeden. In 99% van de gevallen is de reden niet persoonlijk. In sommige gevallen is het zelfs nog mogelijk om opnieuw te solliciteren, als je beschikbaarheid bijvoorbeeld veranderd.

Oranje
Goed nieuws! We willen wat meer info van je hebben, we nemen hiervoor telefonisch contact op. Je zult van ons een e-mail krijgen met een data waarop we jou gaan bellen. Zorg dat je ons telefoon nummer 0111 - 46 14 14 goed in de gaten houdt en dat je bereikbaar bent. Aan de hand van dit telefonisch gesprek wordt bepaald of je een match met ons bent.
Binnen 1 week krijg je antwoord of je bent aangenomen !

Geel
We houden je ON-HOLD. We vinden je sollicitatie erg interessant. We kunnen je alleen op dit moment nog niet van een definitief antwoord voorzien. 

Groen
Je bent aangenomen! Je ontvangt voorstel per e-mail met alle informatie. Hierin staat je functie omschrijving, je leerdoel(en), onze eerste indruk en de periode waarin wij graag willen dat je stage komt lopen. Je krijgt in totaal 24 uur de tijd om deze mail te bevestigen en hiermee akkoord te gaan. Als je akkoord bent gegaan (binnen 24 uur) is je stage definitief, en ga je een TOP zomer tegemoet!

Heb je vragen aarzel niet om ons een bericht te sturen!
Ons stageteam is die periode ook bereikbaar per WhatsApp. App je bericht naar 0111 - 46 14 14. Of via Stage@julianahoeve.nl helpen we je graag verder!

Wat zijn mijn kansen?

Wat je kansen zijn is echt heel moeilijk in te schatten, dit scheelt per persoon en de functie waarop je solliciteert speelt een belangrijke rol. Soms zijn we opzoek naar een specifiek type om ons team compleet te maken en heeft dit niks met jou als persoon te maken. We adviseren je gewoon te solliciteren. 

Waarom loopt de procedure voor entertainment en shows via Cosmo?

Het is voor een bedrijf erg tijd rovend om personeel te werven. Mede hierom hebben we er voor gekozen alleen de werving te doen voor
- Sport 
- Teenage 
- Musical, acteur en dans
- Multi-media en marketing
- Podium en evenmententechniek 
- Facilitaire 
- Frontoffice stages
Voor overige entertainment stages sellecteerd Cosmo Entertainment het personeel. 
Cosmo Entertainment selecteert voor ons hoogwaardig personeel en ook vanuit Cosmo Entertainment worden de trainingen gefaciliteerd. Je kunt voor meer informatie kijken op www.wearecosmo.nl.

Zijn jullie een erkend leerbedrijf?

Jazeker Camping en Beachresort Julianahoeve is een erkend leerbedrijf.

Ons Leerbedrijf ID is: 100033848.

Kijk voor meer informatie op onze bedrijvenpagina op stagemarkt.nl.

Jullie werken samen met scholen. Hebben de studenten hiervan voorrang?

De scholen waarmee wij samenwerken hebben géén voorrang. We behandelen alle sollicitaties volgens ons stoplicht systeem, zie meer informatie hierover onder de vraag "Wat is de sollicatieprocedure". De samenwerking met scholen heeft met name betrekking op het geven van trainingen en lessen.

Ik woon in België, kan ik ook bij jullie stage lopen?

Ja, ook studenten uit België nemen we aan! Neem direct contact op via stage@julianahoeve.nl voor meer informatie! Wij hebben ook een park in Zeeuws Vlaanderen. Indien je een BSN nummer in Nederland aanvraagt als RNI (niet ingezeten) dan kun je aan de slag. Wij helpen je hier graag bij.

Before-you-GO (4 )

Hoe zit het met verzekeringen, (acute) zorg & medicatie?

Dit is eigenlijk vaak ingewikkelder dan je denkt. De school verzekerd haar studenten via de POK. Daarom is deze voor aanvang van de stage ook ondertekend bij ons. Vraag dit goed na op school! Bij scholen waarmee wij een goede samenwerking hebben is het soms zo dat ze rechtstreeks worden verstuurd.

Verder is een doorlopende reisverzekering geen overbodige luxe. Een kostbaarhedenverzekering is een keuze wanneer je een nieuwe laptop hebt. Verzekeringen zijn altijd naar je eigen keuze. Wij kunnen in iedergeval niet aanspraklijk gesteld worden voor eventuele zaken die kapot gaan tijdens je stage. 

Je dient in het bezit te zijn van een zorgpas. Bij gebruik van medicatie is een medicatieoverzicht van je eigen apotheek, bij jou thuis, aan te raden. We vragen je ook dit bij ons te melden.

In het geval van minderjarige studenten sturen wij een informatiepakket naar de ouders/verzorgers, met hierin alle nodige informatie.

In noodgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.

Wat moet ik meenemen?

Je gaat op reis! Je krijgt een meeneemlijst aan begin van je stage thuis gestuurd. De spullen die je mee moet nemen zijn erg afhankelijk van de soort stage die je gaat lopen. De kans is zeer aanwezig dat je nog wat spullen moet inkopen. Korte broeken zijn bijvoorbeeld toegestaan maar over het algemeen alleen representatieve broeken. Dit betekent zeker niet te kort, maar vooral geen gaten. Heb je specifieke vragen? Vraag deze in de groepswhatsapp of stuur een mailtje naar stage@julianahoeve.nl.

Front office
Voor de front office is het toegestaan een witte driekwart broek te dragen. Je ontvangt een rode blouse voor je werk. Zichtbare tatoeages en piercings zijn niet gewenst, we kijken naar het volledige beeld! Je kunt dit aankaarten bij ons :-)

Sport & Entertainment
Je ontvangt een uitgebreide meeneemlijst via ons per mail. Sporters ontvangen bij hun contract een begeleidende brief die meer informatie gaat geven. Mocht je hier vragen over hebben kun hier altijd contact over opnemen. 

Let op! 10 broodroosters is zonde, bespreek van te voren af in de groepswhatsapps wie wat meeneemt!

Welke dingen mag ik niet meenemen op stage..?

Het gebruik van drugs (alle verdovende middelen, maar ook lachgas) is uiterst verboden tijdens je stage! Het nuttigen van alcoholische dranken is onder de 18 niet toegestaan. Voor iedereen boven de 18, is het toegestaan, maar met mate. 

Verboden om mee te nemen:

 • Gameconsoles alleen in overleg
 • Frietpannen (airfryers mogen wel)
 • Bluetooth speakers in elke vorm
 • Hoverboards met zit module
 • Electrische stepjes
 • Quads en bromfietsen
 • Huisdieren
 • Grote audio installaties
 • Grote fitnesstoestellen (kleine toestellen in overleg met ons)
 • Boten, kano's, sup's en zwembaden alleen met gegronde reden en vooraf overleg

Deze lijst is ongetwijfeld niet compleet maar bevat vooral zaken die je huisgenoten als onprettig kunnen ervaren. Overleg met ons als je twijfelt via de team-groepsapp of stuur een mailtje naar stage@julianahoeve.nl.

Wat voor faciliteiten heeft de verblijfsaccomodatie?

We hebben diverse stageappartementen. We kunnen geen garantie geven dat je in een van onderstaande accommodaties terecht komt. In de meeste gevallen slaap je in:

12 persoons appartement:

 • Flatscreen TV
 • 6 x slaapkamer met stapelbed ( je slaapt per 2 personen op een kamer )
 • Wifi modem
 • 3 x badkamer met douche
 • 3 x toilet
 • Grote keuken
 • Filter koffiezetapparaat en waterkoker
 • Vaatwasser
 • Oven & magnetron
 • 3 x koelkast met vriezer
 • Afgesloten achtertuin
 • Schuurtje met enkele fietsen
 • Elke slaapkamer beschikt over één linnenkast, je hebt dus weinig opslagruimte

4 persoons appartement:
Ervaring leert dat iedereen ''leeft'' in het grote appartement.

 • Flatscreen TV
 • Wifi modem
 • 1 x slaapkamer met 2 stapelbedden
 • 1 x badkamer met toilet en douche
 • Kleine keuken met koelkast en vriesvakje
 • Filter koffiezetapparaat en waterkoker
 • Magnetron
 • Elke slaapkamer beschikt over één linnenkast, je hebt dus weinig opslagruimte

4 persoons appartement:
Ervaring leert dat iedereen ''leeft'' in het grote appartement.

 • Flatscreen TV
 • Wifi modem
 • 2 x slaapkamer met ieder 1 stapelbed
 • 1 x badkamer met toilet en douche
 • Kleine keuken met koelkast en vriesvakje
 • Filter koffiezetapparaat en waterkoker
 • Magnetron

Tijdens stage (9 )

Hebben we ook training?

Zeker ! We vinden het erg belangrijk dat jij goed voorbereid bent als je aan je stage begint. Als je aangenomen bent, krijg je alle data en informatie hierover toegestuurd. Meestal proberen wij de trainingsdagen voorafgaand aansluitend aan je stage periode te plannen, zodat je niet extra op en neer hoeft te komen. Tijdens deze trainingsdagen vinden wij teambuilding erg belangrijk en besteden wij hier ook veel aandacht aan. Als je plezier hebt met elkaar dan is dat te zien in je werk ! :)

Je zult opgeleid worden en verschillende trainingen en workshops krijgen, zodat jij goed voorbereid aan jou stage kunt beginnen. 

Ik heb heimwee.. Wat nu?

Dit kan natuurlijk altijd voorkomen. Wij adviseren om hier het gesprek met ons over aan te gaan, om zo samen te kijken naar een passende oplossing. Wees er wel bewust van dat je een langere periode van huis gaat zijn. Je kunt op je vrije dagen natuurlijk naar huis toe, echter adviseren wij dit niet te vaak te doen. Uit ervaring blijkt dat het dan nog lastiger wordt om terug te komen. Gedurende je stage word je ook steeds hechter met je collega's, waardoor je vrije uurtjes ook op en om de camping heel gezellig zijn! Ervaar de échte Julianahoeve VIBE! 

Kan ik mijn kleding wassen?

Ja, je kunt je kleding wassen op de camping! Er is een wasserette op de camping aanwezig. Je mag van de wasserette en de droger gratis gebruik maken.

Hoe groot is het team waar ik in ga werken?

Ons team bestaat in het hoogseizoen uit ongeveer 20 entertainers. Dit team is onderverdeeld in verschillende categorieën.

Allround theater entertainers
Dit team draait voornamelijk het knutselen, de speurtochten, mini-disco, theater en grote family avond activiteiten. Hierbij is het team allround inzetbaar. 

Show entertainers
De show entertainers draaien voornamelijk de dansshows, kidstheater en minidisco, en achtergronddansen bij artiesten.
Ook zullen zij ondersteunen bij family activiteiten, en grote feestavonden.

Event Leaders
De Event Leaders zijn verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van acitiviteiten en mini evenementen. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisastie van activiteiten, en zij zullen de andere teams ook aansturen en begeleiden.

Sport / buitensport entertainers
Dit team draait voornamelijk alle sportactiviteiten. Denk hierbij aan de toernooitjes, strand- en outdoor activiteiten. Daarnaast helpt dit team in de avonden mee bij grote familie activiteiten zoals de feestavonden.

Teenage entertainers
Dit team organiseerd met name de tiener activiteiten voor de doelgroep 13 t/m 18 jaar. Denk hierbij aan activiteiten zoald, film- of pokeravonden, FIFA toernooi etc. Dit team werkt met name in de avond/nacht, de dienst begint dus later op de dag. 

Kan ik ook vrij vragen?

Dit kan zeker! Vrij vragen moet altijd in overleg met ons en of je goedkeuring krijgt is afhankelijk van de periode waarin je stage loopt en de duur daarvan. Wij zullen samen met jou gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor een bruiloft of groot feest is 1 of 2 dagen haalbaar, maar aanvragen voor een langere periode voor bijv. vakanties wordt een stuk lastiger. Geef dit optijd aan, hoe eerder wij dit weten hoe meer wij hier rekening mee kunnen houden. 

Hoe ziet mijn werkweek eruit?

Je werkt bij ons 5 dagen per week van ongeveer 8 uur per dag. De diensttijden kunnen verschillen per entertainer/functie. Je hebt altijd een middag en een avond pauze waarin je tijd krijgt om uit te rusten of te koken. Je bent 2 dagen in de week vrij, deze dagen zijn niet per definitie aansluitend, maar kunnen bijvoorbeeld op dinsdag en vrijdag zijn. Mocht je hier een voorkeur voor hebben kan dit altijd in overleg aangevraagd worden.

Wordt mijn eten verzorgd?

De maaltijden worden niet verzorgd. Je dient je eigen maaltijden te verzorgen. Het is gebleken dat de stagiaires een kookrooster opstellen, en hierbij krijgen jullie begeleiding vanuit ons. Hoe gezellig is dat! Samen koken! Wie o wie gaat de lekkerste Julianahoeve dish maken! :). Op de camping zit de ‘vakantie super’ een supermarkt waar je prima je dagelijkse boodschappen kunt doen. In Renesse zit de Jumbo dit is ongeveer 15 minuten lopen.

Wij vinden het erg belangrijk dat iedere entertainer goed voor zichzelf zorgt en daar hoort voeding ook bij!
Elke dag pizza of patat is natuurlijk geen goede basis om op te werken. 

Ik wil liever niet intern blijven... Kan dit ook?

Niet intern blijven is eigenijk geen optie. De reden hiervan is, dat je werkdagen vaak opgedeeld zijn uit 3 dagdelen en dus ook de avonden. Uit ervaring van de vorige stagiaires is ook gebleken dat als je niet samen alles deelt (dus ook een woning) dat je de team vibe mist. Heb je hier toch wat vragen over, adviseren we je om hierover het gesprek met ons aan te gaan, zodat we met jou kunnen meedenken naar een passende oplossing. 

Mag ik mijn vrienden of vriendinnen uitnodigen?

In dit soort gevallen is alles bespreekbaar. Veel bezoek tegelijk is meestal niet fijn voor je collega's. Het blijven slapen is niet toegestaan. We willen voorkomen dat jouw vrienden bij jou "op vakantie" komen. We zijn allemaal aan het werk. Bij relaties is de ervaring dat vooral kamergenoten hier hinder aan ondervinden, maar een dagje op bezoek komen en gezellig Renesse in, hoeft geen probleem te zijn.