Adri Padmos - Renesse CMYK.jpg

Wandelen in Bruisend Renesse

Vanaf Camping & Beachresort wandel je in nog geen 15 minuten het buisende centrum van Renesse in. Het hele jaar door trekken er allerlei vakantiegangers door Renesse heen. Hierbij heeft iedere periode in Renesse zijn eigen charme.

Tijdens het voor- en najaar is het heerlijk rustig in Renesse. De perfecte uitvalsbasis om even te ontspannen. In de zomer is Renesse een gezellig druk dorpje met uitgaansgelegenheden en verschillende activiteiten. En het klimaat is heerlijk! Als ergens in Nederland de zon schijnt dan is dat wel aan de westkust van Schouwen-Duiveland. Ga in de zomer op wandeltocht naar lekkere ijsjes. Ijs tip:  Ice@ Sea (tot wel 54 verschillende smaken)

Kabouter

Wandelen in het het Kabouterbos

In Renesse vind je het Kabouterbos. Door het bos is een wandelroute speciaal voor de kids! Zie hoe de kabouters leven, het verhaal gaat dat de kabouters ‘s nachts tot leven komen en het landgoed bewonen. Kan jij alle kabouters vinden? Bij de receptie kunnen jullie een routekaart halen voor deze leuke route.

Strand Julianahoeve 4

Strandwandeling Renesse

Loop vanaf Camping & Beachresort Julianahoeve zo het strand op. Het strand is wel 17 kilometer lang, dus maak de wandeling zo lang als je zelf wilt. Wie weet spot je tijdens het wandelen wel zeehonden! Ze liggen het liefst op de zandbanken heerlijk te zonnen. Wandelen over het strand en gelijk wat actiefs erbij doen? Neem een vlieger mee en ga vliegeren op het strand.

Wandelen op Schouwen-Duiveland

Wij hebben lijstje met leuke wandellocaties door Schouwen-Duiveland voor jullie gemaakt: 

  1. Wandelen door de Vroongronden
    De Vroongronden ligt tussen Renesse en Haamstede. Hier is een verhard pad aangemaakt midden in de natuur. Er lopen verschillende wilde dieren rond zoals reeën en damherten.

  2. Wandelen bij de Schelphoek
    De Schelphoek ligt vlak bij het plaatsje Serooskerke. Hier is een groot meer met rondom een prachtig natuur gebied, perfect om te wandelen!

  3. Wandelen door Boswachterij Westerschouwen
    Het bos van Westerschouwen is het grootste bos in Zeeland en een erg mooi gebied om een te bezoeken, te voet natuurlijk!